2012-05-06

Estiškas kringelis


Reikės:


  • 50 g. sviesto
  • 120 ml pieno
  • 1 a.š. (nubrauktas) sausų mielių
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. cukraus
  • 300 g. miltų
     

Įdarui:

  • 60 g. kambario temperatūros sviesto
  • 3 v.š. cukraus
  • 2 a.š. cinamono

Eiga:

  1. Į pašildytą pieną suberti cukrų bei mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 15 min, kol suputos. 
  2. Kitame dubenyje suberti miltus, įdėti druskos, įpilti išlydytą svietą, paplaktą kiaušinį, supilti pakilusias mieles ir išminkyti tešlą. Uždengti ir leisti pakilti apie 1,5 val. 
  3. Kai tešla pakils, iškočioti į stačiakampį apie 1 cm.
  4. Įdarui sviestą išsukti su cukrumi ir cinamonu, ir užtepti ant tešlos. Susukti į volelį. 
  5. Volelį perpjauti perpus, paliekant neįpjautą vieną galą šiek tiek. Iš dviejų juostų supinti pynę, taip, kad vidinė tešlos pusė (kur yra cinamonas) būtų viršuje. Sujungti abu kraštus į žiedą. 
  6. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti žiedą ir pakildinti 30 min. 
  7. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti 25-30 min.


Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą