2012-05-06

Karamelinis napoleonas


Reikės:


Tešla: (18 cm skersmens)

  • 350 g. miltų
  • 125 g. margarino
  • 125 g. sviesto
  • 2 v.š. grietinės
  • 1 kiaušinio trynys
  • 3 g. druskos
     

Kremas:

  • 1/2 indelio Rududu
  • 400 g. grietinėlės 35-36 %
  • 40 g. kepintų, maltų migdolų drožlių
     

Papuošimo kremas:

  • 1/2 indelio Rududu
  • 400 g. grietinėlės 35-36 % 

Eiga:

  1. Miltus suberti ant darbo stalo, padaryti duobutę. Įmušti kiaušinio trynį, sudėti grietinę, kubeliais pjaustytus margariną bei sviestą, druską. Visą masę kapoti peiliu, kol neliks miltų. 
  2. Švelniai suspausti į didelį rutulį. Tešlą padalinti į 6 dalis, įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1-2 val. 
  3. Tešlą kočioti ant sviestinio popieriaus pasibarsčius šiek tiek miltų, kad neliptų tešla prie kočėlo. (aš nekočioju, o tiesiog delnais išspaudžiu iki norimo dydžio), tada uždėti tortinės žiedą ir perteklių tešlos pirštais nuimti. 
  4. Lakštą subadyti šakute ir kepti 170 laipsnių apie 15-20 min., kol įgaus auksinę spalvą. 
  5. Atvėsinti lakštus.
  6. Kremui skirtus rududu ir grietinėlę sudėti į puodą ir kaitinti ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs. 
  7. Nuimti nuo ugnies ir per sietelį supilti į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu šaukštu pertrinti. Viską išmaišyti, leisti atvėsti ir dėti į šaldytuvą 4-5 val. 
  8. Prieš plakant kremą, įdėti į kamerą su tuo puodu, kuriame plaksite 15 min. Prieš plakant suberti maltus migdolus ir išplakti kremą. Pertepti lakštus. 
  9. Palikti per naktį šaldytuve tortą, kad subręstų. Kremą, skirtą puošimui paruošti taip pat kaip ir pertepimui. Dėti į šaldytuvą nakčiai, kad gerai atšaltų grietinėlė. 
  10. Sekančią dieną prieš plakant kremą įdėti su indu į kamerą 15 min. 
  11. Išplakti kremą, aptepti visą kremą, bei papuošti juo.


Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą