2012-05-05

Kokosiniai keksiukai su bananais


Reikės (18 vnt.):

  • 375 g miltų
  • 4 valg.š. cukraus
  • 4 valg.š. rudojo cukraus
  • 2 arb.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g kokosų drožlių
  • 2 vidutinio dydžio (~ 220 g) bananai
  • 3 kiaušiniai
  • 225 ml pieno
  • 50 g margarino, ištirpinto ir atvėsinto

Ant viršaus:

  • 50 g kokoso drožlių
  • 1 valg.š. cukraus
  • 2 valg.š. margarino
  • 1/4 arb.š. cinamono

Eiga:

  1. Išmaišyti visus sausus komponentus – miltus, cukrų, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, druską, kokosų drožles. Įmaišyti nedideliais gabalėliais supjaustytus bananus. Kambario temperatūros pieną suplakti su ištirpintu ir atvėsintu margarinu bei kiaušiniais. Plakinį sumaišyti su paruoštu miltų mišiniu. Maišyti kuo trumpiau, tik kol neliks sausų miltų.
  2. Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles (man gavosi lygiai 18 keksiukų).
  3. Pirštai sutrupinti (kol gausis smulkūs birūs trupinukai) komponentus, skirtus dėti ant keksiukų viršaus – kokosų drožles, cukrų, margariną ir cinamoną. Gautais trupiniais apibarstyti kiekvieno keksiuko viršų.
  4. Kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsinti ant grotelių. Skanaus!

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą