Reikės:
Migdoliniam biskvitui:
- 3 kiaušiniai
- 110 g cukraus pudros
- 110 g maltų migdolų
- 15 g kakavos
- 25 g sviesto, tirpinto
- 30 g miltų
- 100 g kiaušinių baltymų
- 15 g cukraus
Maskarponės kremui:
- 450 g maskarponės
- 375 ml grietinėlės, 36 proc. riebumo
- 1 arb.š. vanilės esencijos
- 100 g balto šokolado
- 100 g cukraus
Drėkinimui:
- 50 g cukraus
- 1 puodelio stiprios kavos
- 1/3 puodelio (80 g) Tiramisu likerio
Eiga:
Migdolinis biskvitas:- Kiaušinius išplakti su cukraus pudra ir maltas migdolais, kol masė taps puri ir padvigubės.
- Atsargiai įmaišyti atvėsintą sviestą ir miltus, persijotus su kakava.
- Baltymus išplakti iki standumo, palaipsniui beriant cukrų.
- Išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą 24 cm. skersmens kepimo indą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (patikrinti mediniu pagaliuku).
- Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis.
- Maskarponę išplakti su 50 gramų cukraus ir vanilės esencija.
- Su likusiu cukrumi išplakti grietinėlę iki standžių putų.
- Garų vonelėje ištirpinti šokoladą.
- Maskarponės masę sumaišyti su tirpintu šokoladu, įmaišyti grietinėlę.
Drėkinimui:
- Išvirti kavą. Sumaišyti su cukrumi. Jai atvėsus, įmaišyti likerį.
Torto surinkimas.
- Pirmąjį biskvitą dėti ant torto lėkštės ir apjuosti torto formos borteliais. Aš tortą apdėliojau biskvitiniais piršteliais, kaip jau buvo pasakoti čia.
- Biskvitą sulaistyti drėkinimui skirtu skysčiu ir ant viršaus paskleisti trečdalį maskarponės kremo.
- Dėti antrą biskvitą, šiek tiek rankomis tolygiai paspausti. Apšlakstyti drėkinimo skysčiu ir ant viršaus paskleisti antrą trečdalį kremo. Tą patį pakartoti su trečiuoju biskvitu.
- Tortą papuošti pagal fantaziją. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortui sustingus, atsegti ir nuimti torto bortelius, patiekti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą