2012-05-05

Migdolinis tortas su maskarpone


Reikės:

Migdoliniam biskvitui:

  • 3 kiaušiniai
  • 110 g cukraus pudros
  • 110 g maltų migdolų
  • 15 g kakavos
  • 25 g sviesto, tirpinto
  • 30 g miltų
  • 100 g kiaušinių baltymų
  • 15 g cukraus

Maskarponės kremui:

  • 450 g maskarponės
  • 375 ml grietinėlės, 36 proc. riebumo
  • 1 arb.š. vanilės esencijos
  • 100 g balto šokolado
  • 100 g cukraus

Drėkinimui:

  • 50 g cukraus
  • 1 puodelio stiprios kavos
  • 1/3 puodelio (80 g) Tiramisu likerio

Eiga:

Migdolinis biskvitas: 
  1. Kiaušinius išplakti su cukraus pudra ir maltas migdolais, kol masė taps puri ir padvigubės.
  2. Atsargiai įmaišyti atvėsintą sviestą ir miltus, persijotus su kakava.
  3. Baltymus išplakti iki standumo, palaipsniui beriant cukrų.
  4. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą 24 cm. skersmens kepimo indą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (patikrinti mediniu pagaliuku).
  6. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis. 
Maskarponės kremui: 
  1. Maskarponę išplakti su 50 gramų cukraus ir vanilės esencija.
  2. Su likusiu cukrumi išplakti grietinėlę iki standžių putų.
  3. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą.
  4. Maskarponės masę sumaišyti su tirpintu šokoladu, įmaišyti grietinėlę.
Drėkinimui:
  1. Išvirti kavą. Sumaišyti su cukrumi. Jai atvėsus, įmaišyti likerį.

Torto surinkimas.

  1. Pirmąjį biskvitą dėti ant torto lėkštės ir apjuosti torto formos borteliais. Aš tortą apdėliojau biskvitiniais piršteliais, kaip jau buvo pasakoti čia.
  2. Biskvitą sulaistyti drėkinimui skirtu skysčiu ir ant viršaus paskleisti trečdalį maskarponės kremo.
  3. Dėti antrą biskvitą, šiek tiek rankomis tolygiai paspausti. Apšlakstyti drėkinimo skysčiu ir ant viršaus paskleisti antrą trečdalį kremo. Tą patį pakartoti su trečiuoju biskvitu.
  4. Tortą papuošti pagal fantaziją. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortui sustingus, atsegti ir nuimti torto bortelius, patiekti.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą