Karamelinis napoleonas
Reikės:
Tešla: (18 cm skersmens)
- 350 g. miltų
- 125 g. margarino
- 125 g. sviesto
- 2 v.š. grietinės
- 1 kiaušinio trynys
- 3 g. druskos
Kremas:
- 1/2 indelio Rududu
- 400 g. grietinėlės 35-36 %
- 40 g. kepintų, maltų migdolų drožlių
Papuošimo kremas:
- 1/2 indelio Rududu
- 400 g. grietinėlės 35-36 %
Eiga:
- Miltus suberti ant darbo stalo, padaryti duobutę. Įmušti kiaušinio trynį, sudėti grietinę, kubeliais pjaustytus margariną bei sviestą, druską. Visą masę kapoti peiliu, kol neliks miltų.
- Švelniai suspausti į didelį rutulį. Tešlą padalinti į 6 dalis, įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1-2 val.
- Tešlą kočioti ant sviestinio popieriaus pasibarsčius šiek tiek miltų, kad neliptų tešla prie kočėlo. (aš nekočioju, o tiesiog delnais išspaudžiu iki norimo dydžio), tada uždėti tortinės žiedą ir perteklių tešlos pirštais nuimti.
- Lakštą subadyti šakute ir kepti 170 laipsnių apie 15-20 min., kol įgaus auksinę spalvą.
- Atvėsinti lakštus.
- Kremui skirtus rududu ir grietinėlę sudėti į puodą ir kaitinti ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs.
- Nuimti nuo ugnies ir per sietelį supilti į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu šaukštu pertrinti. Viską išmaišyti, leisti atvėsti ir dėti į šaldytuvą 4-5 val.
- Prieš plakant kremą, įdėti į kamerą su tuo puodu, kuriame plaksite 15 min. Prieš plakant suberti maltus migdolus ir išplakti kremą. Pertepti lakštus.
- Palikti per naktį šaldytuve tortą, kad subręstų. Kremą, skirtą puošimui paruošti taip pat kaip ir pertepimui. Dėti į šaldytuvą nakčiai, kad gerai atšaltų grietinėlė.
- Sekančią dieną prieš plakant kremą įdėti su indu į kamerą 15 min.
- Išplakti kremą, aptepti visą kremą, bei papuošti juo.
Šaltinis:
labai skanus tortas, jau ne kartą dariau!
AtsakytiPanaikinti