Estiškas kringelis
Reikės:
- 50 g. sviesto
- 120 ml pieno
- 1 a.š. (nubrauktas) sausų mielių
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos
- 2 v.š. cukraus
- 300 g. miltų
Įdarui:
- 60 g. kambario temperatūros sviesto
- 3 v.š. cukraus
- 2 a.š. cinamono
Eiga:
- Į pašildytą pieną suberti cukrų bei mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 15 min, kol suputos.
- Kitame dubenyje suberti miltus, įdėti druskos, įpilti išlydytą svietą, paplaktą kiaušinį, supilti pakilusias mieles ir išminkyti tešlą. Uždengti ir leisti pakilti apie 1,5 val.
- Kai tešla pakils, iškočioti į stačiakampį apie 1 cm.
- Įdarui sviestą išsukti su cukrumi ir cinamonu, ir užtepti ant tešlos. Susukti į volelį.
- Volelį perpjauti perpus, paliekant neįpjautą vieną galą šiek tiek. Iš dviejų juostų supinti pynę, taip, kad vidinė tešlos pusė (kur yra cinamonas) būtų viršuje. Sujungti abu kraštus į žiedą.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti žiedą ir pakildinti 30 min.
- Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti 25-30 min.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą