2012-05-06

Pyragas su migdolų plutele


Reikės:


Tešlai:

  • 400 g. miltų
  • 1 a.š. sausų mielių (arba 30 g. šviežių)
  • 70 g. cukraus
  • 250 ml šilto pieno
  • 70 g sviesto ar margarino
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 1 kg obuolių
  • 1 citrinos sultys
  • 50 g. cukraus
  • 200 ml vandens
  • 100 g. rome mirkytų razinų

Plutelei:

  • 100 g. sviesto
  • 150 g. cukraus
  • 2 v.š. pieno
  • 60 g. migdolų plokštelių

Eiga:

  1. Mieles sumaišyti su 1 a.š. cukraus, 2 v.š. miltais ir  50 ml šiltu pienu, uždengti ir šiltai palaikyti apie 15 min. 
  2. Išsijoti likusius miltus, vidury padaryti duobute ir supilti pakilusias mieles, šiek tiek užberti miltais. 
  3. Likusį pieną pašildyti, ištirpinti sviestą/margariną, juos sumaišyti tarpusavyje, įberti cukraus, druskos, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti ir supilti ant miltų. Išminkyti tešlą. Jei tešla lips prie rankų, įberti šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir laikyti šiltai apie 1,5 - 2 val., kad pakiltų dvigubai.
  4. Kol tešla kyla, nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti apskritais griežinėliais. Citrinų sultis sumaišyti su 50 g. cukraus, užpilti 200 ml vandens ir virti apie 10-15 min, turi sumažėti kiekis ir skystis gautis sirupo tirštumo. Sirupui ataušus suberti išmirkytas razinas.
  5. Sviestą plutelei išlydyti puode, suberti cukrų ir migdolus, įpilti pieno ir viską išmaišyti.
  6. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Iškočioti puse tešlos, įkloti į skardą, kad būtų pakilę tešlos šonai apie 2-3 cm. Ant tešlos sudėlioti obuolius, užpilti cukraus sirupo, iškočioti antrą lakštą ir uždėti ant viršaus. Tešlos sluoksnius sulipdyti vieną su kitu, viršų subadyti šakute. Migdolų masę tolygiai užtepti ant viršaus ir dar 15 min pakildinti.
  7. Kepti 170-180 laipsnių apie 25-30 min.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą