Dangiškai Skanus Sūrio Tortas (Cheesecake)
Reikės:
Pagrindui:
- 225 g sausainių
- 100 g sviesto, tirpinto (man pagrindas nenorėjo “sukibti”, todėl sunaudojau 150 gramų)
- 100 g riešutų
Įdarui:
- 500 g maskarponės
- 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
- 1 valg. š. medaus
- 250 g plakamosios grietinėlės
- 3 valg. š. želatinos
Eiga:
- Mėgstamus riešutus (aš pasirinkau migdolus) pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų.
- Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu.
- Gautą masę sudėti į folija išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius.
- Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
- Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų.
- Išmaišome maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir atvėsinau).
- Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną.
- Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms. Kantriai sulaukti ir…mėgautis.
Šaltinis:
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=838
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą