2012-05-05

Dangiškai Skanus Sūrio Tortas (Cheesecake)


Reikės:

Pagrindui:

  • 225 g sausainių
  • 100 g sviesto, tirpinto (man pagrindas nenorėjo “sukibti”, todėl sunaudojau 150 gramų)
  • 100 g riešutų

Įdarui:

  • 500 g maskarponės
  • 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
  • 1 valg. š. medaus
  • 250 g plakamosios grietinėlės
  • 3 valg. š. želatinos

Eiga:

  1. Mėgstamus riešutus (aš pasirinkau migdolus) pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų.
  2. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu.
  3. Gautą masę sudėti į folija išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius.
  4. Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
  5. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų.
  6. Išmaišome maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir atvėsinau).
  7. Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną.
  8. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms. Kantriai sulaukti ir…mėgautis.

Šaltinis:

http://www.sauletavirtuve.lt/?p=838

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą