Tortas “Raffaello”
Reikės:
Biskvitams:
- 5 dideli kiaušiniai
- 230 g cukraus
- 1 arb.š. vanilės esencijos
- 65 g aliejaus
- 230 g miltų
- 20 g kepimo miltelių
Papuošimui:
- 30 vnt. biskvitinių pirštelių, nupjautų iki 8 cm. ilgio
- 50 g kokoso drožlių
- šokoladinės (balto šokolado) rožės (žr. čia)
- medžiaginė juostelė
Kremui:
- 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
- 180 g sviesto (82 proc. riebumo)
- 450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
- 2 pakeliai grietinėlės standiklio
- 50 g kokoso drožlių
Biskvitų sulaistymui:
- 200 g vandens
- 2 citrinų sultys
- 2 arb.š. cukraus
Eiga:
Biskvitams:
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
- Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kremui:
- Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą.
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
- Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti.
- Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
- Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui:
- Visus produktus sumaišyti.
Torto surinkimas:
- Pasiruošti torto lėkštę, į jos centrą pastatyti 23 – 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
- Į bortelius dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Aplink bisvitą, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į vidų ratu išdėlioti citrinų sirupe sekundei pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei kišti į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukti!) biskvitinius pirštelius.
- Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
- Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
- Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
- Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti šokoladines rožes.
- Atsargiai nuimti torto bortelį ir sausainiukus perjuosti medžiagine juostele, surišti kaspinėlį.
Šaltinis:
O galima vietoj grietinėlės dėti grietinę?
AtsakytiPanaikinti