2012-05-06

Sutrūkę šokoladiniai sausainiai



Reikės:


  • 180 g. juodo šokolado
  • 110 g. kambario temperatūros sviesto
  • 100 g. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1,5-2 a.š. prieskonių meduoliams
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 250 g. miltų
  • cukraus pudros

Eiga:

  1. Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės, atvėsinti. 
  2. Sviestą išsukti, į jį supilti šokoladą, viską išmaišyti. 
  3. Į masę supilti cukrų, druską, prieskonius, įmušti kiaušinį, įberti kepimo miltelius, viską išmaišyti. 
  4. Sudėti miltus ir išminkyti tešlą. 
  5. Cukraus pudrą išsijoti į dubenėlį. 
  6. Iš šokolado tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukraus pudroje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos pjaustymo lentelės. 
  7. Dėti į šaldytuvą 3 valandom. 
  8. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. 
  9. Rutuliukus sudėti į kepimo skardą, toliau vieną nuo kito, nes kepdami jie platės ir kepti apie 12-15 min. 
  10. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą