Mini žiedai
Reikės (~ 13 vnt. - 7,5 cm skersmens ):
- 100 g. kambario temperatūros sviesto
- 65 g. cukraus pudros
- 1 kiaušinis
- 180 g. miltų
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 30 g. lazdyno riešutų (naudojau migdolus)
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trynys
- šlakelis pieno
Eiga:
- Sviestą išsukti iki purumo, sudėti kiaušinį, cukraus pudrą, druską, išsukti.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Miltų mišinį suberti į sviestą ir užminkyti tešlą.
- Tešlą dėti į šaldytuvą pusei valandos.
- Migdolus ar kokius kitus riešutus susmulkinti ir lengvai pakepinti keptuvėje.
- Darbo stalą pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą 7 mm storio. Išspausti apskritimus, per vidurį išspausti mažesnį ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kiaušinio tryni suplakti su šlakeliu pieno ir aptepti žiedus.
- Užbarstyti riešutus ir kepti 180 laipsnių apie 20 min.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą