Tortas “Napoleonas”
Reikės:
Lakštams:
- 600 g miltų (plius kočiojimui)
- 350 g grietinės
- 300 g sviesto, šalto
- 1 kiaušinis
Plikytam kremui:
- 500 g pieno
- 6 valg.š. krakmolo
- 3 kiaušiniai
- 600 g (1 1/2 skardinės) “Rududu”
- 420 g grietinėlės
Papuošimui:
- 400 g grietinėlės
- 3 valg.š. cukraus
- 1 pakelis grietinėlės standiklio
- keli guminukai – širdelės
- 1 torto lakštas, susmulkintas iš trupinukų
Eiga:
- Torto lakštams miltus suberti į dubenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupinukai.
- Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir išminkyti vientisą tešlą.
- Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai.
- Po valandos išimti tešlą ir padalinti į dešimt lygių dalių.
- Ant dešimties kepimo popieriaus lakštų nusibrėžti 24 cm. skersmens apskritimus. Iškočioti tešlos gabalėlius tiesiai ant kepimo popieriaus. Apipjauti ir subadyti šakute.
- Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepant lakštų skersmuo sumažėja maždaug 1 – 2 cm.
- Pasiruošti torto kremą: kiaušinius išplakti su krakmolu, kol neliks gumuliukų.
- Pieną ant vidutinės ugnies pakaitinti tol, kol bus karštas.
- Puodą nuimti nuo ugnies ir į karštą pieną lėtai, maišant supilti kiaušinių ir krakmolo plakinį.
- Dėti puodą atgal ant ugnies ir kaitinti kelias minutes, kol sutirštės (tai tikrai pastebėsite, nes kremas sutirštėja labai).
- Paruoštą kremą visiškai atvėsinti.
- “Rududu” išplakti. Sumaišyti su atvėsintu plikytu kremu ir dar kartą viską išplakti.
- Atskirai išplakti grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai, iš lėto sumaišyti su plikytu kremu.
- Surinkti tortą: ant lėkštės dėti torto bortelius. Į juos dėti pirmą šaltą torto lakštą ir jį aptepti dešimtadaliu kremo. Taip susluoksniuoti visus torto lakštus (arba vieną, kaip aš, galite pasilikti papuošimui).
- Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Tortui sustingus, nuimti bortelius ir papuošti.
- Papuošti tortą pagal savo norus.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą