2012-05-05

Tortas “Napoleonas”


Reikės:


Lakštams:

  • 600 g miltų (plius kočiojimui)
  • 350 g grietinės
  • 300 g sviesto, šalto
  • 1 kiaušinis

Plikytam kremui:

  • 500 g pieno
  • 6 valg.š. krakmolo
  • 3 kiaušiniai
  • 600 g (1 1/2 skardinės) “Rududu”
  • 420 g grietinėlės

Papuošimui:

  • 400 g grietinėlės
  • 3 valg.š. cukraus
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio
  • keli guminukai – širdelės
  • 1 torto lakštas, susmulkintas iš trupinukų

Eiga:

  1. Torto lakštams miltus suberti į dubenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupinukai.
  2. Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir išminkyti vientisą tešlą.
  3. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai.
  4. Po valandos išimti tešlą ir padalinti į dešimt lygių dalių.
  5. Ant dešimties kepimo popieriaus lakštų nusibrėžti 24 cm. skersmens apskritimus. Iškočioti tešlos gabalėlius tiesiai ant kepimo popieriaus. Apipjauti ir subadyti šakute.
  6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepant lakštų skersmuo sumažėja maždaug 1 – 2 cm.
  7. Pasiruošti torto kremą: kiaušinius išplakti su krakmolu, kol neliks gumuliukų.
  8. Pieną ant vidutinės ugnies pakaitinti tol, kol bus karštas.
  9. Puodą nuimti nuo ugnies ir į karštą pieną lėtai, maišant supilti kiaušinių ir krakmolo plakinį.
  10. Dėti puodą atgal ant ugnies ir kaitinti kelias minutes, kol sutirštės (tai tikrai pastebėsite, nes kremas sutirštėja labai).
  11. Paruoštą kremą visiškai atvėsinti.
  12. “Rududu” išplakti. Sumaišyti su atvėsintu plikytu kremu ir dar kartą viską išplakti.
  13. Atskirai išplakti grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai, iš lėto sumaišyti su plikytu kremu.
  14. Surinkti tortą: ant lėkštės dėti torto bortelius. Į juos dėti pirmą šaltą torto lakštą ir jį aptepti dešimtadaliu kremo. Taip susluoksniuoti visus torto lakštus (arba vieną, kaip aš, galite pasilikti papuošimui).
  15. Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Tortui sustingus, nuimti bortelius ir papuošti.
  16. Papuošti tortą pagal savo norus.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą