2012-05-05

Tortas “Raffaello”


Reikės:

Biskvitams: 

  • 5 dideli kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 1 arb.š. vanilės esencijos
  • 65 g aliejaus
  • 230 g miltų
  • 20 g kepimo miltelių

Papuošimui:

  • 30 vnt. biskvitinių pirštelių, nupjautų iki 8 cm. ilgio
  • 50 g kokoso drožlių
  • šokoladinės (balto šokolado) rožės (žr. čia)
  • medžiaginė juostelė

Kremui:

  • 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
  • 180 g sviesto (82 proc. riebumo)
  • 450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
  • 50 g kokoso drožlių

Biskvitų sulaistymui:

  • 200 g vandens
  • 2 citrinų sultys
  • 2 arb.š. cukraus

Eiga:

Biskvitams:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
  2. Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Kremui:

  1. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. 
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). 
  3. Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. 
  4. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. 
  5. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:

  1. Visus produktus sumaišyti.

Torto surinkimas:

  1. Pasiruošti torto lėkštę, į jos centrą pastatyti 23 – 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
  2. Į bortelius dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Aplink bisvitą, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į vidų ratu išdėlioti citrinų sirupe sekundei pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei kišti į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukti!) biskvitinius pirštelius.
  3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
  4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
  5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti šokoladines rožes.
  7. Atsargiai nuimti torto bortelį ir sausainiukus perjuosti medžiagine juostele, surišti kaspinėlį.

Šaltinis:

1 komentaras: