2012-05-05

Tortas “Snickers”


Reikės:

Karameliniams biskvitams:

  • 2 kiaušiniai
  • 2 puodeliai (330 g) miltų
  • 1 puodelis (200 g) cukraus
  • 1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
  • 1 puodelis grietinės
  • 1 arb.š. sodos

Šokoladinis pertepimas:

  • 100 g juodo šokolado
  • 50 ml pieno

Grietinėlės kremas:

  • 400 g plakamos grietinėlės
  • 2 valg.š. cukraus

Sviestinis kremas:

  • 2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g pakepintų žemės riešutų

Eiga:

Karameliniams biskvitams:

  1. Visus produktus suplakti iki vientisos masės. 
  2. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. 
  3. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).

Šokoladinis pertepimas:

  1. Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:

  1. Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.

Sviestinis kremas:

  1. “Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. 
  2. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

Torto surinkimas:

  1. Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). 
  2. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. 
  3. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. 
  4. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. 
  5. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.
  6. Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.

Šaltinis:

5 komentarai:

  1. Anonimiškas2013-10-12 12:16

    Nesuprantu pirmoje foto virsus torto papuostas grietinele o jau antroje foto sokoladu....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiuo atveju reikėtų klausti recepto autoriaus(-ės), po kiekvienu receptu nurodau jų šaltinius :)
    Ne visus rastus receptus esu išbandžiusi pati, tiesiog bandau juos surinkti į vieną vietą, kad ir pačiai būtų paprasčiau kitąsyk rasti reikiamą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2013-10-12 18:39

    kaip matau visas receptas nukopijuotas is www.sauletavirtuve.lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, kątik ir rašiau, kad čia receptai surinkti iš įvairių kitų vietų. Net šaltinis po receptu tikslus nurodytas, nesunku suprasti :)

      Panaikinti