2012-05-05

Karamelinis sūrio tortas


Reikės:


Pagrindui:

  • 250 g trapių sausainių, karamelės skonio
  • 100 g sviesto, tirpinto
  • 1 valg.š. rudojo cukraus

Įdarui:

  • 250 g rikotos sūrio
  • 350 g maskarponės sūrio
  • 250 g grietinės
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 arb.š. vanilės ekstrakto
  • 150 g “Rududu”

Eiga:

  1. Apskritą kepimo indą (22 cm. skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
  3. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinukų, sumaišyti su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Turi gautis lipni masė.
  4. Suberti trupinius į kepimo indą, paskirstyti tolygiai ant dugno ir stipriai suspausti. Galima suformuoti ir neaukštus kraštelius.
  5. Orkaitėje kepti apie 10 minučių. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
  6. Ant apkepusio pagrindo šaukšteliu sudėti nedidelius “Rududu” gabalėlius.
  7. Įdarui rikotą ir maskarponę pertrinti iki vientisos masės.
  8. Sudėti cukrų, grietinę, vanilę ir gerai išmaišyti.
  9. Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į sūrio masę.
  10. Supilti ant pagrindo, paviršių išlyginti ir kepti 50 minučių. Pyrago vidurys gali atrodyti neiškepęs.
  11. Orkaitę išjungti ir pyragą palikti joje pusvalandžiui atvėsti ir sutvirtėti.
  12. Išimti pyragą, atvėsinti iki kambario temperatūros. Uždengti folija arba maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve bent 5 valandas.
  13. Viršų papuošti pagal norus. Aš papuošiau “Rududu”, išplaktu su sviestu, ir guminukais – avietytėmis.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą