Karamelinis sūrio tortas
Reikės:
Pagrindui:
- 250 g trapių sausainių, karamelės skonio
- 100 g sviesto, tirpinto
- 1 valg.š. rudojo cukraus
Įdarui:
- 250 g rikotos sūrio
- 350 g maskarponės sūrio
- 250 g grietinės
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 arb.š. vanilės ekstrakto
- 150 g “Rududu”
Eiga:
- Apskritą kepimo indą (22 cm. skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
- Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinukų, sumaišyti su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Turi gautis lipni masė.
- Suberti trupinius į kepimo indą, paskirstyti tolygiai ant dugno ir stipriai suspausti. Galima suformuoti ir neaukštus kraštelius.
- Orkaitėje kepti apie 10 minučių. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
- Ant apkepusio pagrindo šaukšteliu sudėti nedidelius “Rududu” gabalėlius.
- Įdarui rikotą ir maskarponę pertrinti iki vientisos masės.
- Sudėti cukrų, grietinę, vanilę ir gerai išmaišyti.
- Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į sūrio masę.
- Supilti ant pagrindo, paviršių išlyginti ir kepti 50 minučių. Pyrago vidurys gali atrodyti neiškepęs.
- Orkaitę išjungti ir pyragą palikti joje pusvalandžiui atvėsti ir sutvirtėti.
- Išimti pyragą, atvėsinti iki kambario temperatūros. Uždengti folija arba maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve bent 5 valandas.
- Viršų papuošti pagal norus. Aš papuošiau “Rududu”, išplaktu su sviestu, ir guminukais – avietytėmis.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą