Reikės:
- 4 kiaušinių baltymai
- 200 g. cukraus
- druska
- 300 g. kokoso drožlių
- 60 g. miltų
Eiga:
- Metalinį dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplakti kiaušinių baltymus, cukrų bei žiupsneliu druskos.
- Kai masė įšyla ir tampa kreminės masės, puodą nukelti, sudėti kokosus, miltus ir viską sumaišyti.
- Paruoštą masę dėti į šaldytuvą 1 h.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sausainius formuoti šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu.
- Kepti 15-20 min. 170 laipsnių.
Pastaba: Aš kiaušinių baltymus išplakiau iki labai standžių putų. Masė savo tekstūra gavosi panaši į bezė. Kadangi sudėjus likusius ingridientus masė gavosi kietoka ir per konditerinį švirkštą nesispaudė, tai sausainukus formavau rankom. Iškeptus sausainius laikau dubenėlyje su dangčiu, kad nedžiūtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą