Sluoksniuoti pyragėliai
Reikės:
- 400 g sausainių (pavyzdžiui, “Selga”)
- 2 pakeliai vanilinio pudingo
- 500 ml pieno
- 100 g sviesto
- 1 skardinė (400 g) “Rududu”
- 500 ml plakamosios grietinėlės
- 2 pakeliai grietinėlės standiklio
- kakava
Eiga:
- Išvirkite pudingą pagal instrukcijas, pateiktas ant pakelio, tik naudokite 500 ml pieno dviems pakeliams pudingo.
- Į išvirtą pudingą sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Į 20×30 cm. dydžio kepimo indą įtieskite kepimo popierių.
- Formos dugną išklokite sausainiais.
- Ant sausainių tolygiai paskirstykite minkštą “Rududu”.
- Ant “Rududu” vėl išdėliokite sluoksnį sausainių, tuomet tolygiai paskirstykite vanilinio pudingo masę ir vėl išdėliokite sluoksnį sausainių.
- Grietinėlę su standikliu išplakite iki standžių putų. Paskleiskite ant sausainių.
- Susluoksniuotą desertą uždenkite plėvele ir šaldytuve laikykite 2-3 dienas. Tuomet visi sluoksniai bus suminkštėję.
- Prieš patiekiant, desertą apibarstykite kakava ir supjaustykite kvadratėliais.
- Pyragėlius išdėliokite į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą