2012-05-06

Tortas "Snickers" (2)


Reikės (22-24 cm formai):


Biskvitams:

  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 stiklinės miltų
  • pusė skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu)
  • 1 stiklinė grietinės
  • 1 a.š. gesintos sodos
     

Sulaistymas:

  • Vanduo + cukrus
     

Kremas:

  • 500g grietinėlės (35-36 %)
  • 3 v.š. cukraus
     

Antras kremas:

  • 2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu) (kambario temperatūros)
  • 100g minkšto, kambario temperatūros, sviesto
  • 80g pakepintų žemės riešutų
     

Šokoladinis pertepimas:

  • 100 g. pieniško šokolado
  • 50ml. grietinėlės
(Stiklinė - 250 ml)

Eiga:

  1. Visus ingridientus skirtus biskvitui sumaišyti mikseriu. 
  2. Pilti į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, puse tešlos ir kepti 180 laipsnių apie 15min. Taip iškepti du biskvitus. 
  3. Atvėsusius perpjauti per puse, gausis 4 lakštai. Sulaistyti sirupu. 
  4. Pirmas kremas: grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų. 
  5. Antras kremas: kondensuotą pieną, sviestą, ir kepintus - smulkintus riešutus sumaišyti. Šokoladą su grietinėle ištirpinti ant garų vonelės. 
  6. Ant pirmo biskvito uždėti kelis šaukštus šokolado, ant viršaus - puse grietinėlės. Uždengti antru biskvitu, užtepti vėl porą šaukštų šokolado, uždėti riešutų kremą, uždengti trečiu biskvitu, vėl užtepti likusį šokoladą, uždėti likusią grietinėlę ir uždengti ketvirtu biskvitu. 
  7. Dėti į šaldytuvą. Puošti pagal fantaziją.

Tortas valgomas tik trečią dieną. Taigi: pirmą dieną - sutepame, antrą - puošiame, trečią - valgome.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą