Reikės (22-24 cm formai):
Biskvitams:
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus
- 2 stiklinės miltų
- pusė skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu)
- 1 stiklinė grietinės
- 1 a.š. gesintos sodos
Sulaistymas:
- Vanduo + cukrus
Kremas:
- 500g grietinėlės (35-36 %)
- 3 v.š. cukraus
Antras kremas:
- 2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu) (kambario temperatūros)
- 100g minkšto, kambario temperatūros, sviesto
- 80g pakepintų žemės riešutų
Šokoladinis pertepimas:
- 100 g. pieniško šokolado
- 50ml. grietinėlės
Eiga:
- Visus ingridientus skirtus biskvitui sumaišyti mikseriu.
- Pilti į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, puse tešlos ir kepti 180 laipsnių apie 15min. Taip iškepti du biskvitus.
- Atvėsusius perpjauti per puse, gausis 4 lakštai. Sulaistyti sirupu.
- Pirmas kremas: grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
- Antras kremas: kondensuotą pieną, sviestą, ir kepintus - smulkintus riešutus sumaišyti. Šokoladą su grietinėle ištirpinti ant garų vonelės.
- Ant pirmo biskvito uždėti kelis šaukštus šokolado, ant viršaus - puse grietinėlės. Uždengti antru biskvitu, užtepti vėl porą šaukštų šokolado, uždėti riešutų kremą, uždengti trečiu biskvitu, vėl užtepti likusį šokoladą, uždėti likusią grietinėlę ir uždengti ketvirtu biskvitu.
- Dėti į šaldytuvą. Puošti pagal fantaziją.
Tortas valgomas tik trečią dieną. Taigi: pirmą dieną - sutepame, antrą - puošiame, trečią - valgome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą