2012-05-05

Kondensuoto pieno keksiukai



Reikės (14 vnt.):

  • 150 g sviesto
  • 60 g cukraus pudros
  • pusės šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 2 didelių kiaušinių
  • 160 g kondensuoto pieno
  • 135 g miltų
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių

Eiga:

  1. Sviestui leidžiam atšilt iki kambario temperatūros. 
  2. Orkaitė on - 170 laipsnių. Į sviestą sudedam cukraus pudrą, vanilinį cukrų, saikingai druskos ir plakam, kol masė tampa puri (maždaug tris minutes maksimaliom apsukom, jei kalbėsim visiems suprantama kalba).
  3. Po vieną įplakam kiaušinius, t.y., įmušam kiaušinį, minutę plakam, vėl kiaušinis, vėl minutė. 
  4. Supilam kondensuotą pieną. Gerai išmaišom.
  5. Įsijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą gerai išmaišom. Keksiukų kepimo formą ištepam sviestu arba pridėliojam į ją popierėlių keksiukams. Užpildom tešla tris ketvirtąsias formelės. Kepam maždaug 25-30 minučių.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą