2012-05-06

Mini žiedai


Reikės (~ 13 vnt. - 7,5 cm skersmens ):

  • 100 g. kambario temperatūros sviesto
  • 65 g. cukraus pudros
  • 1 kiaušinis
  • 180 g. miltų
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 30 g. lazdyno riešutų (naudojau migdolus)
     

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio trynys
  • šlakelis pieno

Eiga:

  1. Sviestą išsukti iki purumo, sudėti kiaušinį, cukraus pudrą, druską, išsukti. 
  2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Miltų mišinį suberti į sviestą ir užminkyti tešlą. 
  3. Tešlą dėti į šaldytuvą pusei valandos.
  4. Migdolus ar kokius kitus riešutus susmulkinti ir lengvai pakepinti keptuvėje.
  5. Darbo stalą pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą 7 mm storio. Išspausti apskritimus, per vidurį išspausti mažesnį ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kiaušinio tryni suplakti su šlakeliu pieno ir aptepti žiedus. 
  7. Užbarstyti riešutus ir kepti 180 laipsnių apie 20 min.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą