2012-05-06

Irisiniai saldainiai



Reikės:

  • 250 g. cukraus
  • 50 ml pieno
  • 50 ml grietinės
  • 15 g. sviesto
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. aliejaus
     
  • 50 g. šokolado

Eiga:

  1. Visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėti į puodą ir nuolat maišant užvirti. 
  2. Užvirus sumažinti ugnį, ir nuolat maišant, kad neprisviltų, virti, kol masė paruduos ir sutirštės. 
  3. Gautą masę supilstyti į saldainių formeles ir leisti atvėsti. 
  4. Išimti saldainius. 
  5. Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir šaukšteliu uždėti ant saldainių ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. 
  6. Vėliau saldainius išimti ir laikyti kambario temperatūroje.
Komentaras: Kai užvirė masė, ant kaitlentės padariau 6. padalą (pas mane iš viso 9 padalos) ir nuolat maišant viriau 10 min. Paskui greitai supilsčiau į formeles. Reikia suktis greitai, nes masė stingsta. Jei labai sustingo, vėl dėkite ant ugnies ir nuolat maišant išlydykite. Jei neturite formelių, galima visą masę supilti į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek atvėsinti ir atsargiai supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Geriausiai saldainius laikyti kambario temperatūroje, nes šaldytuve labai sukietėja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą