Irisiniai saldainiai
Reikės:
- 250 g. cukraus
- 50 ml pieno
- 50 ml grietinės
- 15 g. sviesto
- 1 v.š. medaus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. aliejaus
- 50 g. šokolado
Eiga:
- Visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėti į puodą ir nuolat maišant užvirti.
- Užvirus sumažinti ugnį, ir nuolat maišant, kad neprisviltų, virti, kol masė paruduos ir sutirštės.
- Gautą masę supilstyti į saldainių formeles ir leisti atvėsti.
- Išimti saldainius.
- Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir šaukšteliu uždėti ant saldainių ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Vėliau saldainius išimti ir laikyti kambario temperatūroje.
Komentaras: Kai užvirė masė, ant kaitlentės padariau 6. padalą (pas mane iš viso 9 padalos) ir nuolat maišant viriau 10 min. Paskui greitai supilsčiau į formeles. Reikia suktis greitai, nes masė stingsta. Jei labai sustingo, vėl dėkite ant ugnies ir nuolat maišant išlydykite. Jei neturite formelių, galima visą masę supilti į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek atvėsinti ir atsargiai supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Geriausiai saldainius laikyti kambario temperatūroje, nes šaldytuve labai sukietėja.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą