2012-05-06

Sezamo saldainiai


Reikės:


  • 240 ml sezamo sėklų
  • 60 ml cukraus
  • 60 ml medaus
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. cinamono
  • kepimo popieriaus
  • kočėlo

Eiga:

  1. Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje nuolat maišant, kol įgaus auksinę spalvą. (Tamsėja greitai, todėl nepamiršti maišyti). Perdėti į lėkštę. 
  2. Pasiruošti 2 lapus kepimo popieriaus ir juos patepti sviestu, kad neliptų (aš netepiau). 
  3. Cukrų, medų (aš prieš tai jį pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų), druską bei cinamoną sudėti į keptuvę. Nuolat maišant pavirti apie 2 min. Šalia turėti mažą lėkštutę ir įlašinti vieną lašiuką karamelės, jei ji laikosi tvirtai, vadinasi jūsų karamelė paruošta. (Aš viriau 2 min. lygiai). 
  4. Tada keptuvę nuimti nuo ugnies, sudėti sezamus ir greitai viską išmaišyti. Šią masę dėti ant vieno kepimo popieriaus vidurio, uždengti kitu kepimo popieriumi ir kočėlu iškočioti plonai. 
  5. Šiek tiek atvėsinti masę, tada nuimti viršutinį kepimo popierių ir po kelių minučių aštriu peiliu supjaustyti norimais gabaliukais. Gabaliukus atskirti vieną nuo kito, nes sulips ir pilnai atvėsinti.
Komentaras: Suktis reikia labai greitai, kad nesustingtų anksčiau laiko, tad turėkite viską pasiruošę. Kai masę uždėsit ant popieriaus (gausis toks bokštas), nelyginkite nieko, nes kočėlu ir taip viskas gerai išsikočios.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą