Sezamo saldainiai
Reikės:
- 240 ml sezamo sėklų
- 60 ml cukraus
- 60 ml medaus
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 a.š. cinamono
- kepimo popieriaus
- kočėlo
Eiga:
- Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje nuolat maišant, kol įgaus auksinę spalvą. (Tamsėja greitai, todėl nepamiršti maišyti). Perdėti į lėkštę.
- Pasiruošti 2 lapus kepimo popieriaus ir juos patepti sviestu, kad neliptų (aš netepiau).
- Cukrų, medų (aš prieš tai jį pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų), druską bei cinamoną sudėti į keptuvę. Nuolat maišant pavirti apie 2 min. Šalia turėti mažą lėkštutę ir įlašinti vieną lašiuką karamelės, jei ji laikosi tvirtai, vadinasi jūsų karamelė paruošta. (Aš viriau 2 min. lygiai).
- Tada keptuvę nuimti nuo ugnies, sudėti sezamus ir greitai viską išmaišyti. Šią masę dėti ant vieno kepimo popieriaus vidurio, uždengti kitu kepimo popieriumi ir kočėlu iškočioti plonai.
- Šiek tiek atvėsinti masę, tada nuimti viršutinį kepimo popierių ir po kelių minučių aštriu peiliu supjaustyti norimais gabaliukais. Gabaliukus atskirti vieną nuo kito, nes sulips ir pilnai atvėsinti.
Komentaras: Suktis reikia labai greitai, kad nesustingtų anksčiau laiko, tad turėkite viską pasiruošę. Kai masę uždėsit ant popieriaus (gausis toks bokštas), nelyginkite nieko, nes kočėlu ir taip viskas gerai išsikočios.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą