Kondensuoto Pieno Keksas
Reikės (14 riekelių):
- 1 puodelis (226 g) sviesto, kambario temperatūros
- 1 1/3 puodelio (200 g) miltų
- ¾ arb.š. kepimo miltelių
- ½ puodelio (100 g) cukraus pudros
- 1 arb.š. vanilės esencijos
- 1 arb.š. druskos
- ¾ puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno
- 3 dideli kiaušiniai
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 170 C temperatūros. Ištepti sviestu ar ištiesti kepimo popieriumi 26 x 12 cm. dydžio kepimo indą.
- Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes. Supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki lygios masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, ir įmaišyti juos į plakinį. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
- Gautą tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo indą ir kepti, kol gražiai parus, apie valandą. Visiškai atvėsinti.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą