Kondensuoto pieno keksiukai
- 150 g sviesto
- 60 g cukraus pudros
- pusės šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 2 didelių kiaušinių
- 160 g kondensuoto pieno
- 135 g miltų
- pusės šaukštelio kepimo miltelių
Eiga:
- Sviestui leidžiam atšilt iki kambario temperatūros.
- Orkaitė on - 170 laipsnių. Į sviestą sudedam cukraus pudrą, vanilinį cukrų, saikingai druskos ir plakam, kol masė tampa puri (maždaug tris minutes maksimaliom apsukom, jei kalbėsim visiems suprantama kalba).
- Po vieną įplakam kiaušinius, t.y., įmušam kiaušinį, minutę plakam, vėl kiaušinis, vėl minutė.
- Supilam kondensuotą pieną. Gerai išmaišom.
- Įsijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą gerai išmaišom. Keksiukų kepimo formą ištepam sviestu arba pridėliojam į ją popierėlių keksiukams. Užpildom tešla tris ketvirtąsias formelės. Kepam maždaug 25-30 minučių.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą