Vaniliniai keksiukai
- Kambario temperatūros sviesto – 110 g.;
- Kiaušinių – 2 vnt.;
- Vanilės esencijos – keli lašai;
- Druskos – žiupsn.;
- Cukraus – 170 g.;
- Miltų – 125 g.;
- Kepimo miltelių – 1 a.š.;
- Pieno – 100 ml.
Eiga:
- Sviestą gerai išplakame su cukrumi, kol masė šiek tiek padidės.
- Po vieną plakant įmušame kiaušinius. Viską plakame tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals ir joje neliks cukraus kruopelių.
- Įlašiname vanilės esencijos, plakinį permaišome.
- Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.
- Į tešlą dalimis maišant supilame pieną. Galiausiai viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Paruoštą tešlą supilame į keksiukų formeles ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą