2012-05-05

Vaniliniai keksiukai



Reikės:

  • Kambario temperatūros sviesto – 110 g.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Vanilės esencijos – keli lašai;
  • Druskos – žiupsn.;
  • Cukraus – 170 g.;
  • Miltų – 125 g.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Pieno – 100 ml.

Eiga:

  1. Sviestą gerai išplakame su cukrumi, kol masė šiek tiek padidės.
  2. Po vieną plakant įmušame kiaušinius. Viską plakame tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals ir joje neliks cukraus kruopelių. 
  3. Įlašiname vanilės esencijos, plakinį permaišome.
  4. Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.
  5. Į tešlą dalimis maišant supilame pieną. Galiausiai viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  6. Paruoštą tešlą supilame į keksiukų formeles ir kepame 180  laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą