Marmurinis Pieniško Šokolado Keksas
Reikės:
- 100 g pieniško šokolado, smulkinto
- ½ puodelio (120 ml) pieno
- 1 ½ puodelio (210 g) miltų
- 2 arb.š. kepimo miltelių
- ¼ arb.š. druskos
- ¼ puodelio (70 g) grietinės
- ½ puodelio (113 g) sviesto, kambario temperatūros
- ¾ puodelio + 2 valg.š. (170 g) cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 arb.š. vanilės esencijos
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Paruošti 23 x 13 x 8 cm. dydžio kepimo indą.
- Ištirpinti šokoladą su 60 ml pieno ant garų vonelės. Atidėti į šalį.
- Dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Atidėti į šalį.
- Kitame dubenyje suplakti grietinę su pienu. Atidėti į šalį.
- Trečiame dubenyje suplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius, po vieną, vis plakant. Įmaišyti vanilės esenciją. Lėtai plakant, įmaišyti miltų mišinį ir grietinės ir pieno plakinį.
- Pusę paruoštos tešlos atidėti į kitą dubenį ir sumaišyti su tirpintu šokoladu.
- Naudojant du šauktus, pakaitomis į paruoštą kepimo indą dėti po šaukštą abiejų masių – vanilinės, šokoladinės, vanilinės, šokoladinės ir t.t. Mediniu pagaliuku ar peiliu, įkišus į supiltas mases, pamaišyti ir sukurti marmuro efektą.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 55 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
- Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti bent 10 minučių, prieš išimant iš kepimo indo. Išėmus, leisti atvėsti visiškai, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
Šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą