2012-05-05

Kondensuoto Pieno Keksas


Reikės (14 riekelių):

  • 1 puodelis (226 g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/3 puodelio (200 g) miltų
  • ¾ arb.š. kepimo miltelių
  • ½ puodelio (100 g) cukraus pudros
  • 1 arb.š. vanilės esencijos
  • 1 arb.š. druskos
  • ¾ puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno
  • 3 dideli kiaušiniai

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 170 C temperatūros. Ištepti sviestu ar ištiesti kepimo popieriumi 26 x 12 cm. dydžio kepimo indą.
  2. Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes. Supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki lygios masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, ir įmaišyti juos į plakinį. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
  3. Gautą tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo indą ir kepti, kol gražiai parus, apie valandą. Visiškai atvėsinti.

Šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą